16.2 C
София
четвъртък, септември 21, 2023
НачалоУ насГеорги Кадиев: Единственият вариант за правителство е ИТН да се върне в...

Георги Кадиев: Единственият вариант за правителство е ИТН да се върне в преговорите

Единственият вариант за успешно правителство е, ако „Има такъв народ“ се върне на масата за преговори и ако намерим общо споразумение“, зави пред БНР депутатът от ПГ на „БСП за България“ Георги Кадиев и уточни, че единственият проблем пред съставянето на правителство с третия мандат се нарича его:

„Ако политиците си преглътнат егото, няма да имаме никакъв проблем да съставим правителство, което да е стабилно и дългосрочно“.

Той подчерта, че работещата формула е коалиционно споразумение с пълноправни участници, без претенции кой ще има министри и кой само ще подкрепя:

„Трябва да бъде обща отговорност – споделен мандат и обща програма за изпълнение“.

Третият мандат се превърна в някакъв фетиш. Няма абсолютно никакво значение на кого ще бъде даден, защото всички ще правим едно – да се опитаме да върнем „Има такъв народ“ на масата за преговори и заедно да сглобим коалиционно правителство„.

По думите на Кадиев е неразбираема позицията на „Демократична България“:

„Заради този фетиш да рискуваш бъдещото правителство и да накараш хората отново да отидат на избори, когато очевидно се задава криза. Това е абсолютно неразбираемо“.

За нас няма никакво значение кой ще получи третият проучвателен мандат, категорично подчерта той.

„Въпросът не е просто да мине едно правителство, а след това в приемането на законодателната програма и решенията. Трябва да има стабилност. Настояваме за писмени споразумения. Мишкувания от сорта – тази партия ще излезе, от другата ще гласува половината, а другата – няма – са всъщност рецепта за неуспех в бъдещето“.

Според Георги Кадиев актуализацията на бюджета не е задължителна:

„Могат да се направят съкращения на разходи в министерства и да се прехвърлят в други, но не е хубаво“.

RELATED ARTICLES

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments