Георги Кадиев: Ще се опитам да допринеса максимално да имаме добър резултат

0

„За 10 години съм се явил на 3-4 мажоритарни избора, 2 пъти за кмет на София от името на БСП, веднъж за народен представител – 2009 г., срещу Иван Костов, когато никой не искаше да се яви. 2009 година на кметските избори имаше 13 номинации от БСП, всички се отказаха, защото тогава беше вълната на ГЕРБ, а аз отидох, защото БСП винаги трябва да има кандидат и винаги трябва да бъде силна, дори когато е слаба. Никога не съм бил храненик или водач на листа.“ Това заяви в ефира на БТВ Георги Кадиев, лидер на „Нормална държава“, част от коалицията „БСП за България”, който е водач на листата в Стара Загора.
„Докато съм бил вътре в БСП винаги съм бил критикант, защото съм искал да я променя. Искал съм оставките на Станишев, на други хора, на мен са ми искали оставката“, коментира Кадиев като уточни, че за него това са опити да промени БСП. „Но в момента, в който излязох, не съм казал нито една дума, защото вярвам в едно нещо – след като не можеш да бъдеш част от решението, поне не бъди част от проблема“, каза още той.
„Очевидно с г-жа Нинова можем да работим заедно след като ще се явим съвместно на изборите. Тя направи първата крачка, покани нас, покани АБВ, покани “Движение 21“. Отдавна се водеха разговори“, обясни Георги Кадиев като добави защо е приел поканата: „Омръзна ми лявото да яде бой от всички посоки и резултатът е виден – в последния парламент 43-ма депутати отляво и 197 от всички останали страни. И аз ще се опитам да допринеса максимално да имаме добър резултат.“
По думите му това изисква няколко стъпки като едната е обединението, от което малка крачка вече е направена. „Изисква обаче и по-радикални решения“, каза още той.
„Не съм поставял никакви условия пред г-жа Нинова, още повече това да бъда водач. Решението да водя листата в Стара Загора е, защото очевидно прецениха, че там съм нужен в момента“, категоричен бе Кадиев.
„Когато лявото се свива и губи народни представители, водачите стават толкова привлекателни, че всички се вторачват в партийните конференции и да станат първи, а не да печелят гласа на гласоподавателите. Това, което трябва да се направи, е всички като мен, като мастити партийни функционери, всички на второ, трето, четвърти, пето, десето място, да се борят за преференции, а за водачи слагаме млади хора.“ Кадиев даде за пример случая във Велико Търново с Весела Лечева и Явор Божанков.

Сн. БСП

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук