1.6 C
София
вторник, октомври 26, 2021
НачалоУ насГеорги Марков: Няма такава държава с такъв президент

Георги Марков: Няма такава държава с такъв президент

Народният представител от ГЕРБ Георги Марков, който обяви, че няма да се кандидатира отново за депутат продължава да публикува своите предизборни прогнози във Фейсбук. Според него, Слави Трифонов и неговата партия могат да вземат бронзовия медал на парламентарните избори. Вижте целия коментар на Георги Марков:

 

„СЛАВИ ЩЕ Е ТРЕТИ НА ИЗБОРИТЕ

Приятели,

Благодаря Ви за големия интерес към рубриката „Прогнозите на Георги Марков“. Впечатлен съм от одобрението на прогнозата ми, че БОЙКО С ДЖИПКАТА – СИМВОЛ НА НАПРАВЕНОТО, ЩЕ ПОБЕДИ БСП С 5%.

Разделих политическите партии „по хокейно“ на три групи:

ГРУПА „А“: ГЕРБ и БСП, които единствени ще се борят за шампиони – за първото място.

ГРУПА „Б“: ДПС, която винаги ще е в парламента, както и досега. Като етническа партия няма да може да мине в група „А“, но няма и да изпадне от групата, т.е. от парламента.

ГРУПА „С“: Всички останали партии, които ще се борят да влязат в НС и по отделно или в коалиции да прехвърлят 4-те процента.

Обещах Ви прогноза за група „С“. Към днешна дата считам, че СЛАВИ ЩЕ Е ТРЕТИ С ДВУЦИФРЕН ПРОЦЕНТОВ РЕЗУЛТАТ. Ще вземе бронзов медал на политическия мач на 4 април.

Безспорно, той няма свежестта на ранния Жорж Ганчев, който, с усмивка и една китара през 1992 г., на първите свободни президентските избори удари близо 1 млн. Чрез шоуто Слави ще вземе известен наказателен вот. Като бивш конституционен съдия обаче, мажоритарен депутат от ВНС и депутат от първото обикновено НС /36-тото/, когато СДС постигна първата си победа над БСП, считам, че мотото „Няма такава държава“, което Слави лансира от години, не е съвсем без основание. Ето защо:

  1. Има ли парламентарна държава, в която президентът, с вдигнат юмрук като селски партизанин от отряда „Чавдар“, обижда законно избрани депутати и министри – НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА С ТАКЪВ ПРЕЗИДЕНТ.
  2. Има ли парламентарна държава, в която президентът да иска НС да се саморазпусне, въпреки че Конституцията не позволява това – НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА С ТАКЪВ ПРЕЗИДЕНТ.
  3. Има ли парламентарна държава, в която от трибуната на парламента да каже, че НС било на улицата? НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА С ТАКЪВ ПРЕЗИДЕНТ.
  4. Има ли такава държава, в която президентът да квалифицира няколко хиляди протестиращи като почтени, косвено определяйки милиони за непочтени? НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА С ТАКЪВ ПРЕЗИДЕНТ.
  5. Има ли държава, в която по време на биологична война с коронавируса президентът – главнокомандващ да абдикира и не свиква Съвета за национална сигурност – НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА С ТАКЪВ ПРЕЗИДЕНТ.

Приятели, извинявайте, щях да напиша още пет точки, ама Иванчо ми звънна потресен и ми вика: „Бате, какво ше стане, ако Слави поиска импийчмънт да Радев в предизборната кампания?“ Отговорих му: „Ами, в такъв случай може да стане втори, измествайки БСП-то.“

Приятели, очаквайте следващите ми коментари кои партии са на ръба да влязат в парламента и какво правителство на чакаме.

P.S.: Понеже съм обективен и си говоря каквото мисля, забравих да кажа, че няма държава с двама главни прокурори и човечеството не познава държава, в която да се извършва дарение от чуждо име и за чужда сметка, като нашенският парламент лани“.

 

1 коментар

  1. Разликата между ГЕРБ и БСП ще е по голяма от 5 процента.Според мен ще е 8 процента.Едва ли партията на Слави ще стане трета сила и ще изпревари ДПС.Аз до днес не съм срещнала някой, който да ми каже, че ще гласува за него.Няма да има промяна на представените партии в парламента.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments