-6.4 C
София
четвъртък, януари 13, 2022
НачалоНа фокусГеорги Марков: Шоуто свърши, хайде управлявайте!

Георги Марков: Шоуто свърши, хайде управлявайте!

Юристът Георги Марков публикува коментар във Фейсбук с анализ на резултатите от изборите. Според него, Бойко Борисов ще стане лидер на победилата опозиция, а победените ще управляват с анти-ГЕРБ коалиция. Вижте целият пост на Георги Марков:

„ШОУТО СВЪРШИ! КОЙ ВИ Е ПРЕМИЕРЪТ – ХАЙДЕ, УПРАВЛЯВАЙТЕ!

Приятели,

Във вестник „24 часа” виден политолог – Димитър Аврамов, твърди, че „партиите на протеста” са спечелили изборите. Хвали и пропорционалната избирателна система. Негово право е да вижда така нещата.

Аз не съм политолог и никога няма да бъда. Но съм бил три пъти народен представител, включително и във Великото народно събрание – мажоритарно избран и в онова първо обикновено Народно събрание 1991 г., когато за първи път победихме БСП, и то с 2 млн. гласа.

Понеже съм бил и девет години конституционен съдия, да ви кажа каква е политическата картинка според нашия основен закон.

ПОБЕДИТЕЛ, и то за пети път, е Бойко Борисов!

Той разгроми партиите на протеста. Има с около 20% повече от Мая, която едва влезе в парламента. Буквално съкруши БСП с над 10%, с близо толкова бие и Слави, като не му даде да играе ролята на царя 2001 г. Партията на Сорос – ДъБъ, е с едноцифрен резултат.

Понеже нашата пропорционална система е най-уродлива в Европа – нисък праг за влизане от 4%, включително и за коалиции, въпреки убедителната си победа Бойко няма как да управлява. Ако беше в Гърция щяха да му дадат плюс 50 депутата, които се полагат на победителя и щеше да има абсолютно мнозинство. В Унгария прагът за влизане по партийна листа е 5%, а при 2 партии – 10%, т.е. ДъБъ нямаше да вкара нито един човек.

Очевидно Бойко ще стане лидер на ПОБЕДИЛАТА ОПОЗИЦИЯ, А ПОБЕДЕНИТЕ ЩЕ НИ УПРАВЛЯВАТ С АНТИ-ГЕРБ КОАЛИЦИЯ.

Слави, Корнелия, Доган, ДеБъ и Мая имат конституционно мнозинство – 170 депутата.

Ще изпратят премиер в Брюксел и на въпроса „С колко победихте?“, той ще каже АЗ СЪМ ОТ ПОБЕДЕНИТЕ.

В Европа обикновено премиер е лидерът на мандатоносителя.

ШОУТО СВЪРШИ! Кажете си премиера! Хайде, управлявайте, да ви видим колко можете!“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments