2.1 C
София
петък, февруари 3, 2023
НачалоНа фокусГеорги Първанов: Конфронтация е хранителната среда за некадърните политици

Георги Първанов: Конфронтация е хранителната среда за некадърните политици

Конфронтация е хранителната среда за некадърните политици. Това каза Георги Първанов, президент (2002-2012), в интервю за предаването „Събуди се“ по Нова телевизия. „Сега барикадата е навсякъде и всеки е срещу всеки и то по възможно най-тежкия начин. Конфронтация е хранителната среда за некадърните политици. Когато не можеш да управляваш, ти си измисляш някакъв повод и започваш да биеш по него. Това поддържа българската политика днес“, посочи Първанов.

По думите му след изборите на 11 юли силово решение няма да има. „Силов вариант няма. Моят апел към онези, от които сега зависи изходът от изборите и формирането на бъдещото правителство, е да започнат да си преодоляват тези крайни противоречия. Нека си водят дебати по ключовите въпроси, но да има приоритети, по които да се договорят и да тръгнат напред“, заяви Първанов.

„В политиката няма как да се постигне пълен реванш. В един момент нещата се обръщат срещу теб и всичко започва от начало. Хората не искат това да се случва. Хората искат да се разберат. Смисълът на предизборната кампания е в разграничението и обикновено то е на идейна основа. Смисълът на следизборните усилия за коалиция е в това да видим къде са допирните точни. Обречени сме на коалиционно управление. Следизборната коалиция не винаги е идеологическа, идейно чиста и хомогенна. Просто трябва да се разбере какво събира партиите от ляво, от центъра и може би от дясно“, уточни той.

По думите му в лявото много са се разпилели през годините. „Тръгна относително успешният период на левицата, вярвам го и помагам. Нашата тактика трябва да бъде уважителна. Смятам, че трябва да се смени малко реториката в лявото. Твърде патетична и излишно агресивна е. От нас хората очакват да видят формация, която подава ясно послания за управлението на страната. Виждам тази широка коалиция в ляво като един от стълбовете на бъдещото управление“, допълни той.

Сн. Фейсбук

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments