ГЕРБ видя политическа чистка в смените в НАП и Агенция „Митници“

0

Представители на ГЕРБ окачествиха днешната смяна на директорите на Агенция „Митници“ и Националната агенция за приходите (НАП) като „политическа чистка“, направена без аргументи и без мотиви. На брифинг в централата на партията тези назначения бяха наречени „скандални“.

Бившият финансов министър Кирил Ананиев предупреди, цитиран от БНР, че това може да доведе до политически сътресения и до финансови такива.

„Възлови агенции, такива каквито са НАП и „Митници“, това е кръвоносната система на финансовия сектор. Ако приходите намалеят, това означава, че трябва да се тегли нов дълг, това означава, че влизаме в дългова спирала, това означава, че отиваме към дефицит, който ще бъде много по-висок“, каза Ананиев. И добави:

„Тогава ще трябва да се замислим дали отговаряме на всичките критерии от Маастрихт в контекста на приемането на еврото и редица други важни, изключително важни въпроси за българската държава“.

Ананиев каза още на брифинга, че когато е бил служебен министър в първия служебен кабинет на президента Румен Радев, първото желание на Радев е било той да уволни именно ключовите директори на тези две агенции, но той категорично е отказал, като поставил условие – или той или те.

Сн. БГНЕС/БНР

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук