ГЕРБ даде заявка за пълен управленски мандат с темата за съдебна реформа

0
Радомир Чолаков обясни, че коалицията ГЕРБ-СДС започва серия брифинги, в които ще бъдат представени отделни сектори от предизборната им програма и днес темата ще бъде „Съдебна реформа“.
Той допълни, че темата през последните години е била иззета от ДБ и ПП, които са я превърнали в лайтмотив на предизборните си послания, но противно на заявките си те доказаха, че не могат да направят съдебна реформа.
„Оказа се, че това, което те си представят като съдебна реформа, е разрушаване на институции, кадруване и в крайна сметка създаване на „бухалки“, отбеляза Чолаков, като изтъкна, че ПП са дискредитирали самото понятие съдебна реформа не на последно място с настояването си Бойко Рашков да оглави КПКОНПИ.
„Истината е, че съдебната реформа е започнала много отдавна от ГЕРБ и тя не е спирала“, заяви той.
Росен Желязков отбеляза на свой ред, че темата за съдебната реформа е насочена към един цял управленски мандат.
„Нашата цел е да създадем бърз и ефективен процес – в гражданското, наказателното и административното съдопроизводство“, заяви той и изтъкна, че силно подценен е, но пък се признава от европейските партньори фактът, че ГЕРБ е направила голяма конституционна промяна, гарантираща независимостта на съдебната власт.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук