20.7 C
София
сряда, юни 7, 2023
НачалоУ насГЕРБ: Изборното законодателство е в полза на кръга около Румен Радев

ГЕРБ: Изборното законодателство е в полза на кръга около Румен Радев

Представители ГЕРБ дават извънреден брифинг в централата на партията. Припомняме, че това е втори извънреден брифинг на партията, след като по-рано днес лично премиерът в оставка коментира скандалните промени е в Изборния кодекс и назначаването на ЦИК от президента Румен Радев. „Днешният ни брифинг е провокиран от една неистина. Неистина, която не можем да оставим неадресирана. Много пъти сме запазвали търпение и толерантност, но вече не. Всяка една лъжа ще бъде разкривана“, заяви Георги Георгиев. Той показа разпечатка от Сметната палата, с която опроверга Ивайло Мирчев от „Демократична България“, които са инвестирали 100 000 евро в биткойни и дарения във въображаема валута.

Георгиев попита защо колегите им от целия политически спектър не говорят по важните международни теми. „Къде са колегите, които носеха европейските доклади, в които се говори за върховенство на закона, днес, когато искат да се закрият спецсъдът и КПКОНПИ“, добави представителят на ГЕРБ. „Това, което наблюдаваме в момента като процеси, рязко се различава от това, което се виждали от тях като политики в годините назад. Както и колегата Станислав Трифонов, който замълча, когато трябваше да управлява“, негодува Георг Георгиев. „Тези партии мълчат, защото са взели решение. И „Демократична България“, и БСП, и Слави Трифонов и Мая Манолова мълчат по още една тема – Изборният кодекс, който е много срамен.

Днес президентът е издал указ, че свиква нови консултации с партиите на 5 май по избор на нова ЦИК“, добави Тома Биков от ГЕРБ. По думите му най-вероятно те са имали информация за тези консултации, затова и мълчат. „Ние не знаем какви са критериите за назначаване на ЦИК, не знаем под каква форма ще се проведат тези консултации. И всичко това два месеца преди изборите. Ако бяхме направили това преди изборите, щяхте да ни унищожите“, каза още той. „В момента имаме нарисувана една фалшификация и опит цялото изборно законодателство да бъде направено и приложено така, че да спечелят определени политически сили около кръга Румен Радев“, категоричен е Биков.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments