21.8 C
София
събота, септември 30, 2023
НачалоНа фокусГЕРБ и СДС ще се явят в повечето общини като коалиция на...

ГЕРБ и СДС ще се явят в повечето общини като коалиция на местния вот

В повечето общини ГЕРБ-СДС ще се явят като коалиция на местния вот през октомври, заяви Румен Христов. Днес в ЦИК партията се регистрира самостоятелно, но лидерът ѝ обясни, че това е въз основа на решение на националната конференция, според което партията се регистрира сама на вота, като това не означава, че няма да са в местни коалиции с ГЕРБ на 29 октомври.

Христов уточни, че на места структурите на СДС са искали да се явят самостоятелно. Внесли сме 6724 подписа и се надяваме, че в тези общини, в които СДС има присъствие – около 200, навсякъде ще имаме кандидати за общински съветници, а на много места – и кметове.

Има няколко опции коя да е кандидатурата за кмет на София, скоро ще бъде обявена, посочи Христов.

Председателят на СДС очаква до края на седмицата – четвъртък, петък, да има и лидерска среща с ПП-ДБ.

„Няма да скрия, че има търкане, че ГЕРБ-СДС не печелят от тази коалиция, но големите въпроси пред България трябва да бъдат решавани и това може да направи само редовно правителство, изтъкна Румен Христов. Надявам се, че независимо от противопоставянето, което ще бъде почти във всяка община, ние трябва да продължим до изпълнението на основните задачи – Шенген и еврозоната, добави той.

На въпрос дали трябва да бъде сменен националният празник 3 март, лидерът на СДС обясни, че според техните разбирания той трябва да стане 22 септември –независимостта на България.

RELATED ARTICLES

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments