-0.5 C
София
вторник, януари 31, 2023
НачалоНа фокусГЕРБ обявиха, че търсят възможност за кабинет с мандата им - технически...

ГЕРБ обявиха, че търсят възможност за кабинет с мандата им – технически или експертен

Търсим възможност за съставяне на правителство. Най-лесно е да се отиде на избори. Това каза в Русе председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

По думите ѝ е най-лесно никой да не носи отговорност какво ще се случва в държавата и България да се управлява от служебни правителства, назначени от президента, и без парламент.

„Ние търсим всякакви възможности, включително и това, което каза Бойко Борисов, за техническо, експертно правителство. Но каквото и да е правителството, то трябва да има парламентарна подкрепа“, обясни Атанасова, цитирана от БТА.

Тя каза още, че може да се набележат определени приоритети за работа, като всички лидери на партии да положат подписите си под тях като гарант, че техните парламентарни групи ще гласуват законопроектите, които ще реализират тази управленска програма.

Според нея важните теми са инфлация, доходи, бюджет: „Ако искаме да ги решим, трябва да водим конструктивни разговори за съставяне на правителство. Ако искаме закон за държавния бюджет, сега е времето да говорим за стабилност“.

Тя коментира, че лагери, крила или кръгове в ГЕРБ няма, като определи изказване на съпредседателя на „Демократична България“ Христо Иванов като „политическа закачка“.

Атанасова каза още, че „Демократична България“ търси възможност да не поема отговорност“.

„Не мога да си обясня инак как БСП ще бъде техен предпочитан партньор за сметка на партия от едно и също европейско семейство, с която да не може да се намерят допирни точки“, посочи тя.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments