14.2 C
София
понеделник, май 29, 2023
НачалоНа фокусГЕРБ: Политическата криза не може да бъде решена само от една партия,...

ГЕРБ: Политическата криза не може да бъде решена само от една партия, да се смирим

Знаем опасностите, пред които сме изправени, няма да предадем мечтите, доверието и вярата на хората, които са ни избрали. Това заяви шефката на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова от името на групата. Тя също настоя, че Страстната седмица и последните10 дни от Рамазан са възможност да се прояви смирение, да се потърси прошка от онези, които наистина сме обидили и наранили. „Надявам се, че всички ние ще използваме следващите дни, за да намерим сили и смелост за преодоляване на настоящите изпитания. Юда е предал Спасителя за 30 сребърника, да не забравяме, че в основата на всяко предателство стои липса на смирение и неподтисната гордост“, заяви тя.

„Резултатите от изборите задават редица възможности както за изход от политическата криза, така и за затъване в нея. С вота си българските граждани показаха еднозначно, че политическата криза не може да бъде решена само от една формация, партия или коалиция. Общото в тези резултати, които очертават разделителни линии в обществото е, че показват единствения изход от ситуацията – само ако с взаимно уважение между партиите се постигат компромиси, съгласие по стратегически въпроси и възстановяване на политическия диалог. Всеки който не се съгласи с тези констатации, ще загуби не просто избиратели, но и перспектива за участие в политическия и обществен живот на страната“, предупреди Атанасова.

Тя изтъкна, че най-трудната битка в политиката е битката със самия себе си, с егото, илюзиите и собствените си недостатъци. Тази битка е по-важна от конюнктурните битки с актуални политически опоненти.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments