11.1 C
София
петък, декември 9, 2022
НачалоИЗБОРИГЕРБ получи мощна европейска подкрепа за предстоящите избори

ГЕРБ получи мощна европейска подкрепа за предстоящите избори

Манфред Вебер, председател на най-голямата партия в Европейския парламент – Европейската народна партия, пристигна в България, за да подкрепи ГЕРБ на предстоящите избори за Народно събрание.

Той е специален гост на предизборно събитие „По-силни от кризите! ГЕРБ-СДС”, в което участва и председателят на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Основаването на ГЕРБ беше за европейското развитие на България. Нашите приятели – славното СДС, беше от другата страна. Кръговете и кръгчетата, и корупцията направиха така, че част от тази партия да се преобразува в други партии. За радост тогава се явихме ние и сега сме заедно, за да гарантираме на България евроатлантическата ориентация и да продължим да правим добрини за народа.

Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов при представянето на листите на ГЕРБ в София.

„Затова днес тук са и председателят на ЕНП Манфред Вебер, заедно с неговия генерален секретар Атанасиос. Да имат възможност да видят защо трябва да са спокойни, че България не може да се лашне по друг път“, каза Борисов при откриването на събранието.

„12 години имаше кризи. Ние първата, финансовата, я преодоляхме. След това дойде мигрантската, благодарение на ЕК и на турския президент. България беше сочена за пример за справяне с мигрантската криза. От вчера имаме извънредно положение за несправяне с мигранти. Какво беше при нас?

После дойде КОВИД кризата. Благодарение на нашите лекари, медицински сестри, санитари, бяхме пак давани за пример. Застанахме твърдо зад Украйна след агресията на Путин и ще стоим докрай, както и Гари Каспаров, и Манфред Вебер. В момента фигурите са бели и черни. Сега трябва ясна и твърда позиция, подчерта Борисов.

Единственият изход за България е мощна коалиция от центристки и десни партии, които знаят къде отиват. Казвам го на Кирил и Асен: „Вие се радвайте, докато ме има мене. Защото аз съм добър човек. Помислете, ако ви докопат Томислав, Делян, които така ви се точат. Как ще се оправите без мене?“, каза от трибуната Борисов.

Той се обърна към Вебер с молба да се съберат на лидерски срещи заради Зопорожката АЕЦ. „Всеки ден има стрелби. Ние сме наплашени от Чернобил. Имаме най-много болни от рак хора. Много ви моля“, каза Борисов.

„Докараха държавата до катастрофа”, каза преди това Делян Добрев. „Промяната“ ни докара дотам, че 38% от хората в България казват, че ще спестят от храна или от топло. Дотам ни докара промяната. Над 18% инфлация, над 50% поскъпване на хранителните продукти, в енергийните ресурси, линия на бедност над 540 лв., а близо милион и половина са под нея”, коментира още Добрев.

Андрей Новаков подчерта, че „промяната се е случила, но тя е зловеща”. Той даде пример с инфлацията, която в еврозоната е 9 %, а у нас е 18. По време на ГЕРБ тя е била 2, 4%. „България ще изхарчи 7 милиарда повече отколкото е изкарала. Страната ще натрупа и 31 милиарда нов дълг. Заемите ще тежат на съдбите на децата след нас”, каза Новаков. По думите му страната не може да си позволи повече експерименти, защото страната няма 9 живота.

„За случилото се има причини и има ясни автори. Причините – лъжата, политическата шарлатания, арогантността, неграмотността и политическото насилие. Авторите – може да видите лицата им по пътищата на страната. Несгодите са урок, който трябва да научим и да не допускаме това да се повтори. Преди кризите на първо място трябва да се справим с политическата, трябва да върнем диалога, професионализма и ясната отговорност в парламента. България има нужда от силно правителство”, заяви на събитието Томислав Дончев.

България е в ситуация да се питаме как ще преодолеем щетата в публичните финанси. Ще се справим, но не за 1, а за 4 години, няма да се вдигат данъците, но ще трябва по-добра събираемост. Имаме резерв в излишните разходи, които направиха предишните управляващи. Другото е да спрем кражбите. Не сме просто антикризисен екип, можем да предложим модернизация в образованието”, подчерта Дончев.

ЕНП винаги е подкрепяла политиката на най-голямата дясна партия, представляваща България в християндемократичното семейство – ГЕРБ.

Събитието се провежда в зала 3 на НДК. На него е присъстват кандидатите за народни представители, кметове, общински съветници, членове и симпатизанти на партията.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments