25.9 C
София
вторник, септември 14, 2021
НачалоНа фокусГЕРБ: Правителството на Румен Радев прикрива убийство в Чешнегирово

ГЕРБ: Правителството на Румен Радев прикрива убийство в Чешнегирово

Политическа партия ГЕРБ поиска оставката на министъра на отбраната. Това стана по време на брифинг в Народното събрание по повод инцидента в Чешнегирово от 11 май т.г., който беше последван от смъртта на ст. лейтентат Тодор Манчев.

Според Тома Биков, Христо Гаджев и Даниел Митов от ГЕРБ, става дума за прикриване на убийство от страна на разследващите.

„На първо място, президентът Румен Радев трябва да освободи от длъжност директора на Военна полиция, който има пряка отговорност в прикриването на това убийство и замяната му с разследване на самоубийство, което очевидно не е такова. Докато този човек изпълнява тази длъжност има риск обстоятелствата да бъдат потулени. На второ място, да поиска незабавна оставка от министъра на отбраната и на трето място, да осигури пълна прозрачност какво се случва във Военна полиция“, заявиха от ГЕРБ.

„За съжаление, този парламент не намери воля за създаване на временна комисия за разследване на този инцидент, което беше предложено от ГЕРБ“, съобщи Христо Гаджев.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments