18.8 C
София
вторник, септември 27, 2022
НачалоНа фокусГЕРБ сезира КС за решението АПИ да плати 50% по договорите за...

ГЕРБ сезира КС за решението АПИ да плати 50% по договорите за ремонт на пътищата

ГЕРБ внесоха в Конституционния съд решението, с което парламентът разреши на Агенция „Пътна инфраструктура“ да изплати 50% от сумите по сключени договори за ремонт на пътищата.

Според бившите управляващи то е противоконституционно, а депутатът Радомир Чолаков обясни още“

„С това решение на практика изпълнителната власт сне от себе си правомощията да управлява пътищата и ги делегира на Народното събрание, което противоречи на чл.4 от Конституцията. Това е принципът на правовата държава. Както Министерският съвет няма право да приема закони, така и НС няма право да разглежда договори, да прекратява договори, да се произнася изобщо по договори. Това е абсолютно противоконституционно.“

От ГЕРБ коментираха и Националния план за въвеждане на еврото, който правителството се очаква да одобри днес. Десислава Атанасова приветства действията на кабинета, но също като парламентарната група на ИТН, смята, че планът трябва да бъде обсъден в парламента:

„В Народното събрание трябва да има дебат по тази тема, защото тя касае цялото ни общество. Но иначе е похвално, че МС се осмелява изобщо, при наличието на подкрепяща или управляваща е по-правилно БСП, с премиер Корнелия Нинова. Това е да се обсъди, не само в Министерския съвет, но и да се потвърди пътят на България след приемането в Еврозоната“, коментира Атанасова.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments