14.7 C
София
вторник, септември 27, 2022
НачалоНа фокусГЕРБ: Спецов е участвал в данъчни схеми, откъде накъде той ще проверява...

ГЕРБ: Спецов е участвал в данъчни схеми, откъде накъде той ще проверява други данъкоплатци

ИЗБОРИ 2021

Кандидатите за народни представители от ГЕРБ Тома Биков и Александър Иванов продължават с обиколките из страната по следите на данъчните измами на шефа на НАП Румен Спецов. Днес те направиха живо включване във Фейсбук от монтанското село Черни връх. Там от ГЕРБ потърсиха адреса, на който по документи се намира последната фирма на Данаил Николов, купил фирмата на шефа на НАП Румен Спецов. По документи къщата в село Черни връх е и личен адрес на Валери Георгиев Русинов – бизнес партньор на Данаил Николов.

Оказва се обаче, че никой в селото не знае къде е в момента Валери Русинов, а къщата му вече има нови собственици. „Говорейки за честност и прозрачност, както Румен Радев представи служебния си кабинет-нека сега честните и прозрачните да кажат КЪДЕ са тези двама души?“, питат Тома Биков и Александър Иванов. „Очевидно е, че Валери Русинов и Данаил Николов имат профила на професионални длъжници, които очевидно са част от схеми за източване на данъци. Тези хора дължат милиони на хазната и не могат да бъдат открити никъде. Според Асен Василев всичко със Спецов е наред. Нищо с Румен Спецов не е наред. Той не може да бъде шеф на данъчната администрация“, заяви Тома Биков.

ГЕРБ са категорични, че Румен Спецов няма право да проверява когото и да е било за данъчни измами, тъй като самият той участва в схеми. „Преди да чуем всички останали „харвардски концепции“ за политика, първо трябва да бъде махнат Румен Спецов като шеф на НАП. Ние няма да позволим темата да се замете под килима“, категорични са Тома Биков и Александър Иванов, които ще продължат своите разследвания по темата.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments