Гечев: ГЕРБ се е „погрижила” да възникнат проблеми с пазара на тока и да скочат цените

1

„Някои от конкурентите на Румен Радев са предвидили всички трудности, някои даже са ги заложили – например за енергетиката и цените на тока. Партия ГЕРБ се е „погрижила” да възникнат проблеми с пазара на електричеството и да възникне ескалация на цените”, заяви в ефира на „Здравей, България” по Нова телевизия проф. Румен Гечев от БСП.

За президентската надпревара

„Проф. Герджиков е колега. Бих му казал: „Добре дошъл на политическия терен, който се различава от академичния. Той е много труден, непредвидим. Мисля, че неговото включване е трудно късно. Той се появява в навечерието на изборите и доколкото познавам историята е много трудно да се успее в такъв кратък период. ГЕРБ е падаща звезда. Няма как да се закачиш за влак, който се движи назад, и да успееш. Късен старт, няма време за една академична личност да навакса в политическия маркетинг”, смята проф. Гечев.

Според него има огромна разлика между неговия старт и този на Румен Радев в политиката. Той припомни, че настоящият държавен глава има висок рейтинг.

„Съвсем нормално е да има нови кандидати. Ще успее този, който има най-добри качества. Кампанията е много важна. Някои от конкурентите на Радев са предвидили всички трудности, някои са ги заложили – например за енергетиката и цените на тока. Партия ГЕРБ се е „погрижила” да възникнат проблеми с пазара на електричеството и да възникне ескалация на цените”, смята той и посочи, че това е заключение след анализирани факти.

За цената на тока

„Проблеми на пазара за електрическа енергия има през последните 15 години. Но в България тези проблеми са особено остри през последните 1-2 месеца. Защо? Защото се оказва, че т.нар ръководство на новия енергиен пазар и бившият министър на енергетиката нямат никакви разчети какви ще бъдат икономическите ефекти от въвеждането на тази независима борса“, посочи проф. Гечев.

Той цитира данни на Евростат, които посочват, че цената на тока в България е 168 евро, в Гърция – 168, в Румъния – 143, в Португалия и Испания – 216 евро.

„Цените в цяла Европа са много високи. Те са високи и в България спрямо предходния период, но все още са много ниски“, каза още той.

1 коментар

  1. Кой може да заложи капани за тока? Я пак, че нещо не разбрах? Та най-големите далавери с тока са си ваши. Най-големия „специалист“ в енергетиката /по далаверите де/-Р.Овч, Кадиевци, Кирето…..списъкът е дълъг. Нагли дебили.яя

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук