1.8 C
София
вторник, януари 18, 2022
НачалоНа фокусГешев: Ако оставката на главния прокурор реши проблема с цените на тока...

Гешев: Ако оставката на главния прокурор реши проблема с цените на тока и храните, с пандемията, с удоволствие ще я подам

Има ясна тенденция за нарастване на битовата престъпност у нас. Това коментира главният прокурор Иван Гешев при представянето на доклад на Центъра за изследване на демокрацията по тази тема.

„Тенденцията, която виждаме, е към вероятен ръст на престъпността, защото МВР основно бяха концентрирани върху изборната, да кажем, престъпност. Надяваме се, че взаимодействието ще се подобри и ще почнем да работим заедно“, допълни обвинител номер едно.

„Войната, която се води срещу прокуратурата, е факт. Ние няма да участваме в нея, а ще се стараем да си вършим работата в интерес на българските граждани. Персонализирането на проблемите между институциите води до проблеми в борбата с престъпността и бум на престъпността“, каза главният прокурор и предупреди, че е налице тенденция за ръст на всички видове престъпност. „Призовавам да продължи доброто взаимодействие между институциите. Няма как извършител на престъпление да бъде наказан, осъден и това да има превантивна функция върху други евентуални извършители на престъпления, без полицията да разследва, да разкрие това престъпление и без да уведоми прокуратурата“, категоричен бе Иван Гешев.

Призивите на новия министър на правосъдието главният прокурор да подаде оставка, Иван Гешев окачестви като „политически изявления“.

„Ще отговоря и по шеговит начин: „Ако оставката на главния прокурор Иван Гешев ще реши проблема с цените на тока, на храните, на икономическото положение на държавата, включително ще прекрати пандемията от ковид-19 в България, в целия свят, аз с удоволствие ще си подам оставката“, коментира в отговор на журналистически въпрос главният прокурор.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments