19.8 C
София
петък, юни 9, 2023
НачалоНа фокусГешев за убийството на Къро: Връщаме се в мутренските години

Гешев за убийството на Къро: Връщаме се в мутренските години

Готов съм да съм да си довърша мандата в името на българските граждани народа – така главният прокурор Иван Гешев отговори на въпрос готов ли е да напусне поста си след днешното решение на ВСС.

Макар и в отпуск по лични причини главният прокурор Иван Гешев дойде в парламента за предстоящата правна комисия, на която се очаква да бъдат разглеждани законовите промени, касаещи контрола над дейността му, съобщи „24 часа„.

 

На въпрос дали вижда връзка между разстрела на Красимир Каменов-Къро в ЮАР и атаките срещу прокуратурата, той бе лаконичен:

„Мисля, че бях категоричен още преди 2 години – това, което се случва и се прави с българската прокуратура и българската съдебна власт, ще доведе и до бум на престъпността, и се връщаме в мутренските години. Дали не е така?“

Красимир Каменов-Къро, жена му, детето му и бавачката бяха убити в дома им в Кейптаун в четвъртък. Засега българските власти отказват официална информация.

Гешев обаче така и не отговори вижда ли връзка между убийството и атентата срещу кортежа му на 1 май.

По-рано днес, след близо два часа дебат, с 14 гласа „за“ ВСС допусна разглеждане на искането за отстраняване на Иван Гешев от поста.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments