0.8 C
София
четвъртък, декември 8, 2022
НачалоНа фокусГешев предлага съвместни екипи между прокуратурата, МВР и ДАНС да борят престъпността

Гешев предлага съвместни екипи между прокуратурата, МВР и ДАНС да борят престъпността

Главният прокурор предлага на служебния вицепремиер по обществен ред и сигурност и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев и на председателя на Държавна агенция „Национална сигурност“ (ДАНС) Пламен Тончев създаването на съвместни екипи между прокуратурата, МВР и ДАНС, които да извършват първоначален анализ, а впоследствие и постоянен мониторинг на наличните данни за шест категории престъпления.

В писма до МВР и до ДАНС, обвинител номер едно описва шестте категории престъпения – организирана престъпност, корупция по „високите етажи“ на властта, конвенционална (битова) престъпност, трафик и разпространение на наркотици, телефонни и интернет измами, нелегална миграция.

Ден по-рано обвинител номер 1 представи  пред Националното съвещание на прокурорите три групи мерки срещу престъпността и корупцията.

Тогава Гешев обясни, че съвместните екипи от прокурори и служители на МВР и ДАНС ще организират и провеждат съответните действия съгласно функционалната компетентност на всяка от институциите.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments