13.8 C
София
неделя, март 26, 2023
НачалоНа фокусГлавният прокурор коментира случая с детското порно

Главният прокурор коментира случая с детското порно

„Продължаваме да работим. Очаквайте – ще има продължение, това ми казаха колегите. Ситуацията и там е доста сериозна. Следователи и прокурори работят по тази тема в интерес на децата“, каза главният прокурор Иван Гешев в Петрич по случая с разбитата мрежа за разпространение на детско порно и допълни, че ще има развитие.

Той се срещна днес с ученици от няколко училища в града. Главният прокурор разговаря с тях под формата на открит урок, като засегна важните теми, свързани с разпространението на наркотици и порнографски материали с деца. Акцент беше и войната по пътищата, в която загиват много млади хора.

„Основен приоритет на прокуратурата е взаимодействието с гражданите и местната власт. Прокуратурата и местната власт може би останаха единствените стабилни институции“, коментира Гешев.

По-рано през деня той проведе работна среща с прокурори от Окръжна прокуратура-Благоевград, Районна прокуратура-Благоевград и със следователи от Следствения отдел при ОП-Благоевград.

На срещата главният прокурор подчерта, че прокуратурата като една от последните останали стабилни институции в държавата трябва да направи всичко възможно да противодейства на нарастващата престъпност и да защити сигурността и правата на българските граждани.

В хода на разговорите бе обсъдена работата на магистратите в региона и изпълнението на приоритетите на прокуратурата за противодействие на конвенционалната (битовата) престъпност, мерките срещу разпространението на наркотични вещества и др. С оглед зачестилите пътнотранспортни произшествия, предизвикани от шофьори след употреба на алкохол и наркотици, акцент в разговорите бе спецификата в разследването на престъпленията по транспорта.

Заради неотложни ангажименти той отмени планираната среща с граждани тази вечер в Сандански, съобщиха от общината.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments