11.5 C
София
неделя, октомври 1, 2023
НачалоНа фокусГлавният прокур е на официално посещение в Украйна и Молдова

Главният прокур е на официално посещение в Украйна и Молдова

Главният прокурор Иван Гешев и заместник-директорът на Националната следствена служба (НСлС) Петко Петков са на официални посещения в Молдова и Украйна, съобщиха от прокуратурата. Посещенията в Кишинев и Киев са по покана на Йон Мунтяну, главен прокурор на Молдова, и на украинския главен прокурор Андрий Костин.

В рамките на визитата Иван Гешев ще подпише с главните прокурори на Молдова и Украйна меморандуми за сътрудничество. В двата документа са заложени основните приоритети на прокурорските институции за създаване на доверени и устойчиви механизми за обезпечаване работата на магистратите по водени разследвания с международен характер.

В Кишинев главният прокурор Иван Гешев и заместник-директорът на НСлС Петко Петков ще се запознаят с работата на Прокуратурата „Антикорупция“ и Прокуратурата за борба с организираната престъпност на Молдова.

Разговорите на Гешев и Петков в Киев се фокусират върху методите за разследване на военни престъпления и механизмите за защита на правата на човека в контекста на руската инвазия в Украйна.

RELATED ARTICLES

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments