Грузия обяви времето за отваряне на сухопътни граници за туристи

0

Министърът на икономиката и устойчивото развитие на Грузия Натия Турнава заяви, че сухопътните граници на страната могат да бъдат отворени след няколко седмици, за да привлекат чуждестранни туристи, пише Sputnik Грузия.

Според нея по това време най-вероятно третата коронавирусна вълна ще приключи в републиката и следователно пътуванията ще станат относително безопасни. Тя също така нарече отварянето на сухоземните граници основният стимул за увеличаване на туристическия поток, с помощта на който страната ще може да преодолее икономическите проблеми, причинени от пандемията, съобщава ТАСС.

През февруари Грузия разшири списъка с държави, чиито граждани могат открито да преминават граници по въздух. Русия също е включена в списъка. Условието за влизане в страната беше наличието на отрицателен тест за COVID-19. Сухопътните граници на републиката засега все още са затворени.

В същото време въздушният трафик между Грузия и Русия все още не е възстановен. Той беше прекратен с решението на руския президент Владимир Путин от 8 юли 2019 г. поради влошаване на отношенията между страните.

Сн. ТАСС

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук