19.8 C
София
петък, юни 9, 2023
НачалоНа фокусГълъб Донев за Мария Габриел: Добър избор

Гълъб Донев за Мария Габриел: Добър избор

Очакванията за съставяне на редовно правителство са особено големи. Това каза пред журналисти в кулоарите на парламента служебният премиер Гълъб Донев, след като по-рано днес от ГЕРБ-СДС обявиха името на кандидата си за министър-председател – Мария Габриел.

Виждате, че политическите партии и коалиции в сегашното Народно събрание предприеха един по-различен подход към това да се търсят възможните пътища както за диалог с останалите политически партии в парламента, така и към начина, по който ни представят техните предложения за кандидат за премиер и за министри. Виждаме, че това, което беше като загадка при предходните парламентарни избори и предходните Народни събрания – да не бъде известен министър-председателят и съставът на правителството до връчването на изпълнен мандат на президента, сега това е по-различно – ние вече знаем името на кандидата за министър-председател. Надявам се до края на седмицата, ако се следва тази логика на представяне, до края на седмицата да знаем и имената на кандидатите за министри в предложението, което ще направи първата политическа сила в парламента, заяви Донев.

Доколкото познавам и лично г-жа Мария Габриел, мисля че това е един добър и премислен избор. Тя дълги години представлява България като еврокомисар с ресори, които са изключително отговорни и които чертаят перспективите на развитие на политиките в тези сфери, в които тя отговаря в Европейската комисия. Иновациите, младежта, културата са изключително важни сфери, които тепърва предстои да имат развитие на ниво Европейски съюз, посочи служебният министър-председател.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments