Гьотеборг -очарование, дух и още нещо, което да откриете

0

Гьотеборг не се намира във вътрешността на страната или е скрит в залив. Вторият град на Швеция се намира директно на западния бряг с фантастичен архипелаг, до който лесно се стига с 30-минутно пътуване с трамвай от центъра на града. Солените вълни се хвърлят към скалите на архипелага извън входа на пристанището. Независимо дали посещавате Гьотеборг за уикенд или повече, има какво да проучите.Мнозина смятат, че Гьотеборг е дом на собствена култура, свой собствен език и свой специален характер.

Развлеченията, природата и забележителностите никога не са далеч. Въпреки космополитния си печат, той все още има типичен чар на малкия град. 60 000 студенти от двата университета добавят по-младо усещане към града.Гьотеборг е оживен град, изпълнен с живот и творчество, разположен на западния бряг на Швеция, съчетаващ модерно иновативно усещане с история като бивш град на работническата класа с център в пристанището. Разположението на брега на реката оказва голямо влияние върху кухнята, изискани морски дарове и домашни ястия, заедно с по-екзотични влияния се предлагат в различни ресторанти в центъра на града.Сините и белите трамваи са една от запазените марки на Гьотеборг. Ако слезете от Järntorget (железен площад), вие сте пред прага на стария град Хага и бохемския район около Linnégatan. Със своите калдъръмени улички, многобройни кафенета и малки бутици, продаващи bric-a-brac, това е отстъпление, където можете да се смесите с местната клиентела.

Традицията на „fika“, т.е. пиене на кафе и кифла, е стара, но по-популярна от всякога сред хората в Гьотеборг. Можете да разберете това от броя на кафенетата, включващи всичко – от малки, уютни пекарни до модерни кафенета. Местната кухня не се отнася само до кюфтета. Гьотеборг е известен със своите морски дарове и едни най-добрите ресторанти. Вечер градът не заспива. Нощният живот предлага изобилие от барове, клубове и пъбове. Посетете районите Linné, Vasa или главния булевард Avenyn.
Europeanbestdestinations.com

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук