22.8 C
София
вторник, юни 6, 2023
НачалоНа фокусГ. Марков: Следващите предсрочни избори ще са през пролетта, Радев не може...

Г. Марков: Следващите предсрочни избори ще са през пролетта, Радев не може да разпуска НС след 22 октомври

Георги Марков публикува коментар, в който прогнозира, че следващите избори ще са напролет и предлага да се върне смесената избирателна система 120 на 120. Вижте целия му пост във Фейсбук:

БЪЛГАРИЯ СТАНА НЕУПРАВЛЯЕМА ДЪРЖАВА. ПРОПОРЦИОНАЛНАТА СИСТЕМА ИЗЧЕГЪРТА ПАРЛАМЕНТАРИЗМА.

СЛЕДВАЩИТЕ ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИ ЩЕ СА ПРОЛЕТТА. РАДЕВ НЕ МОЖЕ ДА РАЗПУСКА ПАРЛАМЕНТА СЛЕД 22 ОКТОМВРИ

Приятели,

Пропорционалната избирателна система, с нисък праг за влизане в парламента от 4% и за коалиции, е окончателно изчерпана. Ще се скъсаме от избори до дупка – правителства може и да се съставят, но няма дълго да могат да управляват. Защото няма да имат стабилно парламентарно мнозинство зад гърба си.

България е в трагикомедия. Коалицията на Корнелия ще ни спасява с коалицията на Мая – съответно с 36 и 13 депутати. Те ще борят чумата, те ще се изпъчат пред султан Ердоган да спира афганистанците, те ще свалят цените и т.н. Тъжно и смешно.

България трябва да се върне към решението на кръглата маса от 1990 г., прието пред очите на цяла България – избирателната система да е смесена 120 на 120. Трябва да се възстанови и методът Д’Ондт при разпределяне на мандатите. Прагът за влизане в парламента за коалции трябва да е поне 6%. А машинното гласуване да го оставим да се прилага в Третия свят.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments