Давид Сасоли настоява да продължат преговорите за бюджет 2021-2027

0

Председателят на Парламента Давид Сасоли поиска от лидерите на страните в ЕС да дадат тласък на забуксувалите преговори за бюджета за 2021-2027.
Председателят на Парламента отбеляза, че ако бъдат приети предложенията на депутатите, таванът на бюджетните разходи ще трябва да бъде повишен само с 9 млрд. евро и това ще означава, че с отчитане на инфлацията таванът на разходите ще остане на същото ниво като през 2014-2020 г.
Председателят на Парламента отбеляза, че ако бъдат приети предложенията на депутатите, таванът на бюджетните разходи ще трябва да бъде повишен само с 9 млрд. евро и това ще означава, че с отчитане на инфлацията таванът на разходите ще остане на същото ниво като през 2014-2020 г. Сасоли каза, че лихвените плащания по дълга, който ЕС планира да поеме, за да финансира възстановяването, не трябва да се включват в бюджетния таван. Планът за възстановяване е „извънреден ангажимент и затова лихвените разходи трябва да бъдат третирани като извънреден разход. Не трябва да се стига до избор между плащането на тези разходи и бюджетните програми“.
„Ние трябва да намалим емисиите на парникови газове с 60% до 2030 г… Нуждаем се от цел, която да служи като ярък фар по пътя към климатична неутралност. Опазването на околната среда означава нови работни места, повече научни изследвания, повече социална закрила, повече възможности.“

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук