Даниел Митов, ГЕРБ: Румен Радев вместо обединител на нацията се превърна в основна линия на разделение

0

Водачът на листата на ГЕРБ-СДС в 24 МИР Даниел Митов, евродепутатът от ГЕРБ-СДС Ева Майдел и кандидатите за народни представители Любомир Талев, Милен Миланов,  Димитър Стоянов, Росен Стоянов и Мартин Атанасов се срещнаха с граждани по време на открита приемна в столицата.

Граждани отправиха множество въпроси към Даниел Митов за политическата криза, за здравната и финансовата криза, която се отразява на всички български семейства, както и какви са решенията за нейното преодоляване.

Митов обясни, че докато политическата криза не бъде разрешена, чрез възстановяването на диалога и изграждане на национално единство, нито една от съпътстващите множество кризи няма да намери своето решение. Основен фактор за разрешаването на политическата криза са предстоящите парламентарни избори и изборите за президент на България. „През последните години, президентът Румен Радев беше основен генератор на напрежение в обществото. Вместо обединител на нацията, той се превърна в основна линия на разделение, както за политическите партии, така и за цялото общество“ каза Даниел Митов и допълни, че подкрепеният от ГЕРБ кандидат за президент проф. Анастас Герджиков, ще върне президентската институция към основната ѝ функция като място за политически диалог и изграждане на национално съгласие по значими за страната въпроси. Първата стъпка за излизането от политическата криза избор на нов президент. Втората стъпка е създаване на ясно парламентарно мнозинство, което да излъчи ефективно антикризисно управление. Даниел Митов, беше категоричен, че ГЕРБ може да направи и двете стъпки, като загърби тясно партийните интереси и води конструктивен диалог и използва целия експертен и политически потенциал, за по-бързото възстановяване на страната.

Като активно работеща в сферата на образованието, много родители споделяха притесненията си за проблемите в образованието с Ева Майдел. Тя обясни, че ще през последните години ГЕРБ  инвестира и промени българското образование и то остава стратегически и национален приоритет в Програмата ни. „Изпълнихме ангажимента за удвояване, дори за утрояване на възнагражденията на учителите. Това  направи професията учител да бъде желана. Заплатите на учителите вече са над средните за страната. През 2021г. стартовата учителска заплата е 1260 лв.“, каза  Майдел и допълни, че в Програмата на ГЕРБ-СДС е заложено средната учителска заплата да стане 2500 лв., а на университетските преподаватели – 3000 лева и увеличаване на разходите за образование на минимум 5 % от БВП. Ева Майдел беше категорична, че  последната година, по време на Ковид пандемията, учителите бяха истински герои и резултатите показаха, че са се справили.

Като преподавател в столично училище, Милен Миланов сподели също, че коалицията ГЕРБ-СДС ще продължи не само бюджетна подкрепа за сектора и инвестициите в образованието, а също и ще продължи дигитализацията на образованието и въвеждане на нови иновативни технологии, с които да отговори изискванията на новите поколения ученици. Ще работи за въвеждане на успешни съвременни методики в дуалното обучение, като и обвързването на бизнеса и образованието.

сн. ГЕРБ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук