7.8 C
София
събота, май 7, 2022
НачалоНа фокусДаниел Митов: Кирил Петков е заврян зет

Даниел Митов: Кирил Петков е заврян зет

„Кирил Петков се озова в ролята на заврян зет. БСП отново се наложи и аз вече не знам къде на кого са му червените линии“ – заяви Даниел Митов от ГЕРБ пред Нова тв.
„Първо, при нас злорадство няма, а проблемът е, че не се държим като държава-членка на ЕС. Положението е унизително. Петков си прави пиар с българските моряци, качи се в самолета, за да излезе пръв. Докато си говорим за Украйна и Комисията приема нищо незначещи решения. Правителството нали дава хуманитарна помощ? Защо трябва да се гласува от НС. Щели да приемат мерки за последствия от санкциите. За какво им е НС в този случай? Това е решение на управляващите“, допълни той.
„Докато си говорим за Украйна, правителството продължава да се занимава с меморандума на Gemcorp. Дадоха цялата енергетика на България на една офшорка. Обвързали са държавата с офшорка, която пере руски пари. Вчера имаше журналистическо разследване, което посочва ясно какви са връзките на Gemcorp с руски капитани“, каза Митов.
Според него се готви грабеж.
„Освен военната помощ, за която ясно сме казали какво искаме, но правителството показа, че няма волята. Аз изобщо не знам какво значи помощ за технически цели, но и военният министър най-вероятно не знае и тепърва ще разбере от великите мислители на тази формула. Той каза, че на практика може всичко да се даде на Украйна, стига правителството и парламента да решат“, обясни Митов.
Депутатът изтъкна, че истинският въпрос е какво прави правителството с парите на българите.
„Ние получихме текста на меморандума. Там е ясно какво пише – цялата българска енергетика е свързана с една офшорка, която е свързана с руски пари. Харчат се пари без да е ясно какъв е ефектът. Балкански поток си е българска тръба и ми излязоха мазоли на езика да го обяснявам. Тази тръба щеше да мине през Балканите. Хайде да не отклоняваме темата с възприятия, които са се случили в миналото и според някого са грешни. Правителството изхарчи 9 милиарда за 9 дни. Какво прави правителството с Gemcorp“, попита Митов.
Малко след него като гост в сутрешния блок влезе Атанас Михнев от „Продължаваме промяната“.
„От първия ден слушаме такива неща. Този договор не ни обвързва с нищо. В компанията отдавна няма руско участие. Аз съм подписвал подобни договори с подобни клаузи за международен арбитраж и няма нищо страшно в това. Моля ви, прането на пари на руски олигарси би било, ако построим тръба, която заобикаля Украйна и взимаме газ от Европа. А, чакайте… Ние точно това направихме“, отговори той на Митов.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments