Даниел Митов: Няма как разговорите за бъдещето на България да са без ГЕРБ

0

Когато се водят разговори за правителство и за бъдещето на България, няма как да се мине без разговори с нас„. Това заяви пред БНР Даниел Митов, депутат от ГЕРБ-СДС и кандидат на ГЕРБ за министър-председател. Той изказа мнение, че останалите политически партии в парламента са се провалили в преговорите за общо управление:

„Ние подадохме ръка, винаги сме били конструктивни и готови за разговор. Няма как да стъпим в тази кал в момента, в която не се спазват никакви правила. Липсата на последователност и неспазването на правилата на демокрацията ни доведоха до тук“.

Митов подчерта, че не вижда как ГЕРБ би подкрепила какъвто и да било състав на правителство, което би предложил този парламент.

Митов представи проектокабинета на ГЕРБ-СДС:  Без разговори с нас не може да се върви напред

Даниел Митов върна мандата

ГЕРБ-СДС иска да се върнат и хартиените бюлетини

ГЕРБ повдигна пред Румен Радев въпроса за гражданството на Кирил Петков

„В тежка ситуация сме, предстоят много кризи. Тази тежка политическа криза може да прерасне в икономическа„, смята Митов.

Той посочи, че управлението на страната в момента се осъществява от един човек – президентът Румен Радев:

Той упражнява цялата власт в държавата през служебния си кабинет. Това води до хаос„.

Митов заяви, че служебният кабинет работи с полуистини:

„Става ясно, че когато изнасяш непълна информация, няма как да заблудиш за дълго хората. В крайна сметка ще стане ясно, че нищо незаконно и нищо проблемно не се е случило. Това е въпрос на политика, ако някой друг има друг подход и друг начин за управление, да влезе да управлява и да видим до какви резултати ще доведе. … И за ББР, и за т.нар. авансови плащания за строеж на инфраструктура има ясна политика и тя не е от времето на ГЕРБ, това е практика, който е от преди ГЕРБ да бъде създадена. Става въпрос за съвсем практичен подход при строежа на инфраструктура. Ще има начин да се отговори на всички тези обвинения. Оказва се, че няма престъпления, а е въпрос на подход. Ако аз разбирам правилно, тези авансови плащания са, за да се закупуват материали, с които фирмите да строят“.

Според Даниел Митов е нелогично поведението на „Има такъв народ“, които подкрепят Румен Радев, а в същото време се обявяват за опозиция.

Слави Трифонов: „Има такъв народ“ ще бъде конструктивна опозиция

 

По казуса с двойното гражданство на министър Кирил Петков, Митов подчерта, че реакцията на ГЕРБ е заради изискванията, заложени в Конституцията, които трябва да бъдат спазвани.

Сн. БГНЕС/БНР

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук