20.8 C
София
вторник, юни 6, 2023
НачалоУ насДаниел Митов обори слуховете, че ГЕРБ е „пазена” от някого или тя...

Даниел Митов обори слуховете, че ГЕРБ е „пазена” от някого или тя пази някого

„Съдебната система си има процедури, които трябва да се извървят. Какво ще се случи не е въпрос, който да се задава на политици“. Това каза в ефира на Нова тв Даниел Митов от ГЕРБ.

Да, съставът на ВВС трябва да се обнови, но отново според закона, а това зависи от живота на парламента и усилията за съставяне на правителство.

„Ако в момента Бойко Борисов е обект на шантаж, това не е нормално. От години не знам дали съществува друг действащ значим политик, освен Бойко Борисов. Затова като стане нещо в държавата, всички търсят Бойко Борисов и се обръщат към него. Дали ще се опитват да го плашат, дали да го прелъстяват – това вече е въпрос на ситуация. Това е политикът фактор в България”, заяви Митов по повод изказванията на главния прокурор Иван Гешев.

Относно политическата обстановка в страната Митов смята: „Ходенето от избори на избори не обслужва обществения интерес“.

С 69 народни представители не всичко зависи от нас и очакваме „да дойдат в съзнание“ и другите политически сили да разберат, че ходенето от избори на избори няма да доведе до нищо.

„Казали сме какво бихме подкрепили и си изпълняване това“, допълни Митов.

„Съвсем логично е, кандидатът за министър-председател да обяви пред цялото народно представителство намеренията си в случай, че бъде избран за премиер. Това е съвсем логична стъпка. Бях уведемен за това, какво ще посочи като приоритети Мария Габриел“, посочи още той във връзка с изказването на Габриел, че ще иска оставката на Иван Гешев.

Зам.-председателят на ГЕРБ нарече „митология” слуховете, че партията е „пазена” от някого или тя пази някого.

„Предполагате ли, че аз, който пострадах от нереформираната прокуратура, който в продължение на години трябваше да се занимава с измислени обвинения и да си чисти името, ще пазя някого или някой мен ме пази? Действали сме систематично и принципно. От месеци насам заявяваме, че ще подкрепим механизъм за контрол на главния прокурор и съдебна реформа. Да, спори се за това каква съдебна реформа ще е ефективна”, заяви Даниел Митов.

„Идеята е да се направи реформа в правосъдието, така че то да започне да работи ефективно и да бъде изключен всякакъв елемент на политическа намеса или на прокуратурата в политическия живот”, категоричен е Митов.

Той уточни, че това е мотивацията на ГЕРБ във всяко едно тяхно действие.

Той коментира и шансовете за сформиране на редовен кабинет в първия мандат. „Нагласата ни е да съберем подкрепа за правителство, оглавено от г-жа Мария Габриел, което да даде ясен път и зелена светлина за приоритетите еврозона, Шенген и правосъдна реформа”, заяви той. Политиката е изкуство на възможното, допълни Митов.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments