13.3 C
София
сряда, септември 27, 2023
НачалоУ насДаниел Митов: Създадената ситуация има един единствен сценарист - Румен Радев

Даниел Митов: Създадената ситуация има един единствен сценарист – Румен Радев

При всички положения ще преценим в тази ситуация, която е безпрецедентна. В момента се създава конституционен казус, който до момента не е седял пред българското Народно събрание. Това заяви пред парламента Даниел Митов, депутат от ПГ на ГЕРБ-СДС.

„Още не ни е даден мандата, за да го връщаме, трябва да видим в момента как ще протече процедурата и да решим“, каза още той в отговор на въпрос дали ГЕРБ остава на позицията си да върне веднага мандата, когато го получи.

При всички положения ще трябва да видим какви са настроенията и намеренията на останалите партии. Създадената ситуация има един единствен сценарист и той се нарича Румен Радев“, заяви Митов.

На въпрос при призив при третия мандат всички парламентарно представени партии да седнат на преговори Даниел Митов отговори:

„Това е хипотеза, която не е ясно дали е реалистична. По-вероятно е да отидем на избори от това, което виждам. Това не е добре за никого, страната има нужда от работещо правителство. Проблемът е, че никой не пожелае да играе по правилата на многопартийната парламентарна демокрация“.

„Отговорността не е в нас, ние бяхме готови да служим честно на хората като опозиция“, каза още той.

 

RELATED ARTICLES

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments