4.4 C
София
сряда, май 4, 2022
НачалоНа фокусДаниел Смилов: Би било безотговорно една партия просто да си вдигне шапката

Даниел Смилов: Би било безотговорно една партия просто да си вдигне шапката

„Без компромис, който да бъде все пак и принципен в тази ситуация на война, коалицията много трудно ще продължи.“ Това заяви пред БНР политологът Даниел Смилов.
„Вълнението вече е започнало. Ние трябва да вземем решение и това е едно от тези драматични решения, което ще предопредели съдбата на самата коалиция.“

Клатенето на лодката отнема енергия на управляващите да се фокусират върху по-важни за страната въпроси, подчерта политологът.

По отношение на Украйна БСП е заела твърде крайна позиция, това е на практика позицията на „Възраждане“ в българския парламент, коментира Даниел Смилов.

„Би било много грешна политика от тяхна страна да направят блъф, а след това да го изпълнят. БСП в момента не са в особена кондиция. Състезавайки се с „Възраждане“ за тези гласове, губят още някаква част от по-центристкия си електорат и са напът да се свият под 10% и под „Възраждане“. Струва ми се, че ще направят грешка.“

Това е ситуация, която прави управленското уравнение почти невъзможно, отбеляза Смилов в предаването „Преди всички“.

Въпросът за Украйна не е част от коалиционното споразумение и може да бъде поставен за гласуване в парламента, изтъкна Смилов.
По думите му в коалицията все още има потенциал и това правителство все още има какво да направи, защото страната има ресурс за справяне с кризите.

„Така че би било безотговорно една партия просто да си вдигне шапката.“

„Все още споменът от предходното управление е достатъчно жив, което дава може би някакъв хоризонт на тези четири партии да се разберат“, смята още Даниел Смилов.

Не може да се изключи поява на нови субекти и то по начин, който да промени баланса в политиката като цяло, посочи в заключение той.

„Има едно струпване в този радикален сектор, с риск той да се пренасели. Там ще бъдат „Възраждане“, БСП при управлението на Корнелия Нинова – като че ли и тя е влязла в тази ниша, Стефан Янев загрява по тъч линията точно в този сектор. Накрая може да се окаже, че този терен, който по принцип е доста кафяво разкалян, може да се окаже недостатъчен да събере всичките желаещи да тичат по него.“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments