Да си оближеш пръстите в Париж! Къде е най-вкусно?

0

 

 

 

Време е да се отпуснете в някоя топла, уютна парижка сладкарница и да доставите наслада на сетивата си. Ето най-вкусните места в Париж.

Patisserie des Martyrs на Sébastien Gaudard
Какво да изберем? Греховно вкусни изкушения с ванилия и шоколад, карамелизирани сладкиши с шоколад, ягодови торти … Дори и да е (много) трудно да се направи избор, това са сладкишите на Себастиан Годар, които ни карат да се чувстваме велики.

Седрик Гролет
Какво да изберем? Сред творенията, забелязани в акаунта на готвача в Instagram, ще си спомним фъстъка с разтапящо се сърце, който скоро трябва да пристигне в менюто.
Карл Марлети
Вкусът е абсолютно удоволствие, авторски оформени бижута на сладкара Карл Марлети, чието тесто, покрито с млечен шоколад, съдържа сърце от карамел и фъстъци. Просто да се пристрастиш.
Садахару Аоки
Еди (или повече) сладкиши с матча, домашният специалитет, който се предлага тук е еклер, много кремообразноо … Влюбихме се в суфлето от зелен чай с бита сметана.
Жак Генин
Ако харесвате издутите шоколадови барчета на Жак Генин, сигурен залог е, че ще се поддадете на изкусителната наслада, която предлагат сладкишите му. Просто вкусен Париж.

Stohrer
Това е най-старата сладкарница в Париж, основана през 1730 г. от сладкарката на Луи XV. Тук просто ще се пренесете в друго време.

La Pâtisserie de Cyril Lignac

Какво да изберем? Неустоимо плюшено мече, покрито с хрупкав слой от млечен шоколад, последвано от лимонов тарт. Не е време да мислите за килограмите.

Ян Куврер
От закуска до следобеден чай, всеки повод е подходящ да опитате лешниковата торта. Специално споменаване за La Merveille, водещият десерт на готвача: мус от лек млечен шоколад, лешник и глазура от тъмен шоколад.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук