19.8 C
София
петък, юни 9, 2023
НачалоНа фокусДвамата основни опоненти за президентския пост в Турция ще проведат митингите си...

Двамата основни опоненти за президентския пост в Турция ще проведат митингите си в Истанбул в един и същи ден на два различни континента

Мегаполисът Истанбул на 7 май ще привлече както симпатизантите на Републиканския алианс около партията на президента Реджеп Тайип Ердоган, така и поддръжниците на опозиционния Национален алианс. На тази дата, по едно и също време в Истанбул ще проведат предизборните си митинги главните опоненти за президентския пост в Турция – кандидатът на Републиканския алианс Реджеп Тайип Ердоган и кандидатът на опозиционния Национален алианс Кемал Кълъчдароглу.

Подобно съвпадение се случва за пръв път.

Макар и в един и същи град обаче двамата претенденти да станат 13 президент на Република Турция ще проведат митингите си на два различни континента – Азия и Европа, поради уникалното разположение на Истанбул.

Митингът на Ердоган ще бъде на европейския бряг – в Националния парк (Миллет бахчеси) на старото летище „Ататюрк“, а този на Кълъчдароглу ще е в парка Орхангази в Малтепе, на азиатския бряг.

Двамата ще говорят приблизително по едно и също време.

Участието на гражданите в предизборните митинги на двамата основни опоненти до известна степен ще бъде показател и за рейтинга им една седмица преди критичните избори на 14 май.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments