13.1 C
София
понеделник, септември 13, 2021
НачалоНа фокусДва PCR теста за неваксинираните българи при влизане в Кипър

Два PCR теста за неваксинираните българи при влизане в Кипър

От днес (26 август) неваксинираните българи, влизащи в Кипър, трябва да си направят два PCR теста, съобщава кореспондент на БНР.

Това се изисква заради засиленото разпространение на коронавирусната инфекция в страната ни, което я поставя в рисковата „червена“ категория в списъка на Кипър.

В тази „червена“ група освен България попада и Франция, Испания, Нидерландия, Русия, Сърбия.

Онези наши сънародници, които са се насочили към средиземноморския остров, но не са ваксинирани, ще трябва да докажат, че са здрави с отрицателен резултат от два PCR-теста. Единия трябва да си го направят до 72 часа преди полета, а втория – след пристигането си в Кипър.

Освен това те сами трябва да си заплатят теста в Кипър и да останат в самоизолация до излизането на резултата.

Другата група наши сънародници, които са ваксинирани, ще могат да влизат в Кипър по облекчен режим, който важи за всички пътуващи, получили необходимата доза, независимо от тяхната националност.

Притежаващите валиден сертификат за ваксинация срещу COVID-19 не само са освободени от тестове, но и не се поставят под карантина.

За всички пътници – ваксинирани и неваксинирани, остава изискването да попълнят кипърския полетен формуляр -CyprusFlightPass формуляр 48 часа преди полета си.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments