15.8 C
София
петък, май 27, 2022
НачалоУ насДекларация на ГЕРБ: Пълен провал на ПП в земеделския сектор

Декларация на ГЕРБ: Пълен провал на ПП в земеделския сектор

Пълен провал в земеделската политика има това правителство, каза в декларация от името на ГЕРБ-СДС народната представителка Десислава Танева. В декларацията тя отбеляза върнатият от Еврокомисията с 405 бележки и коментари стратегически план за развитие на земеделието и факта, че България е единствената държава членка, чиито браншови организации директно са ходили да се оплакват в Брюксел от това, че са пренебрегнати в плана.

Заради политическата нестабилност миналата година и няколкото служебни правителства подкрепата за земеделците фатално се е забавила и Танева отбеляза като пример, че само оранжерийното производство е намаляло със 70-80%. „Върнахме се в началото на членството ни в ЕС – имаме вече две напълно изгубени години по отношение на подпомагането на земеделските производители“, каза Танева.

Тя припомни, че три месеца след решението на правителството за изкупуване на зърно за резерва няма нито един купен грам. „Жътвата почва всеки момент и ние отново ще имаме повече зърно, отколкото потребяваме. За какво беше този опит за намеса в един пазар, който отдавна работи нормално“, попита тя.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments