2.1 C
София
петък, февруари 3, 2023
НачалоЕвропейски хроникиДелегацията на ВМРО в ЕП иска среща с посланика на САЩ Херо...

Делегацията на ВМРО в ЕП иска среща с посланика на САЩ Херо Мустафа

Делегацията на ВМРО в ЕП иска среща с посланика на САЩ Херо Мустафа

Поводът са поредица от провокации от страна на висши американски служители за признаване на „македонско малцинство“ в България

Ние от ВМРО – Българско национално движение настояваме за спешна среща с Н.Пр. Херо Мустафа във връзка със зачестилите изказвания на висши американски служители по казуса с членството на РС Македония в ЕС и т.нар. „македонско малцинство“ в България. 

В последните дни ставаме свидетели на безпрецедентно вмешателство в отношенията между Република България и Република Северна Македония от страна на членове на администрацията и представителната власт в САЩ. Нееднократно виждаме в медиите позиции, които са изградени върху лъжливата теза, че нашата страна трябва да признае наличието на „македонско малцинство“ в България, както и такива, които откровено заплашват със санкции страната нипосочва в писмото си българският представител в ЕП Ангел Джамбазки.

Той, в качеството си на заместник-председател на ВМРО, обръща също така и внимание на Н.Пр. Мустафа, че:

Позицията на България е в унисон с международното право и се основава на Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество, подписан от двете страни. Позицията на България е и в унисон с историческата истина и справедливост, която дължим на всеки български гражданин с македонски корени.

Това синхронизирани действия ли са? Официални говорители от САЩ подгряват посещение, което няма никаква дипломатическа логика, предвид самата политическа ситуация в РС Македония. Защо? Каква е целта?

Ето защо ръководството на ВМРО настоява за спешна среща с американския посланик в България г-жа Херо Мустафа. Нашите искания са да бъдат прекратени провокациите и инсинуациите по темата Македония и опитите за намеса в конституционно обусловените граници – България е еднонационална държава.

Това не подлежи на коментар!

Покана за среща до нейно превъзходителство Херо Мустафа

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments