13.8 C
София
четвъртък, март 30, 2023
НачалоНа фокусДелян Добрев: Проблем №1 са цените и инфлацията, а не кой ще...

Делян Добрев: Проблем №1 са цените и инфлацията, а не кой ще е премиер

Никой не ме е натискал, не знам да има натиск първия да подкрепи втория и обратното след изборите. Решенията трябва да се вземат на база това кои политики ще подобрят живота на хората. Нашата цел е хората да спрат да обедняват, ние да спрем да теглим по 1 млрд. дългове.

Това заяви Делян Добрев от ГЕРБ в ефира на Нова тв. Ако управлява ГЕРБ – ще може и без да се вдигнат данъците, ако не – това ще се случи, предупреди той.

Проблем №1 са цените. Да, бензинът при нас бе 3,50 лв., но ние си намерихме грешката и ако пак бъдем на власт, няма да е така, коментира той.

ПП и ДБ въобще не осъзнават реалността, в която живеем. Дори за цените и инфлацията не можаха да отговорят нищо конкретно. Заради войната инфлацията в Европа е 8%, а в България е 20% две поредни години. Хората обедняха от управлението на Кирил Петков, допълни Добрев.

В тези 10-12 г. управление на ГЕРБ инфлацията беше между 0 и 2%. 2009 г. имаше финансова криза, фалираха банки – кризите при ГЕРБ бяха много по-големи. Те се оправдават с войната. Но конюнктурата на българската икономика е такава, че благодарение на войната икономиката ни нарасна. Имаме 15 млрд. лв. допълнително, които влязоха в икономиката от производство на боеприпаси, на ток, допълни той.

Обществото иска да спре инфлацията. ПП и ДБ програма нямат. Те казаха, че инфлацията ще падне от самосебе си. Че ще вдигнат доходите и тя ще падне, това е същото като 1997 г., когато Гечев направи пенсиите 3000 лв. Те не само са лява партия, но дори лявата БСП има много по-добра финансова политика от „Промяната“, коментира Добрев.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments