22.3 C
София
четвъртък, септември 21, 2023
НачалоНа фокусДемерджиев: Има над 50% дублирани регистрации на украинци в хотелите, настанени са...

Демерджиев: Има над 50% дублирани регистрации на украинци в хотелите, настанени са неродени деца

Проверка на МВР е установила редица дублирани регистрации на украински бежанци в хотелите, каза служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев от парламентарната трибуна.

„Установих, че има пропуски по упражняване на контрол. Така има несъответствия – 50% дублирани регистрации в хотелите. Понякога са в хотели на един и същи собственик. В хотели, които имат пълен капацитет, да има настанени по един път и половина повече. Има настанени деца, които не са се родили към момента. Има настанени и такива, които през „Гранична полиция“ не са в България. При първата проверка установихме 3 000 души по-малко от 12 000, които трябваше да се намират там“, посочи Демерджиев.

Ангел Георгиев от „Възраждане“, заяви: „Над 740 милиона лева са откраднати. Правителството на Кирил Петков е надвило по корупция предишните правителства.“

„Има ли основание да се търси персонална отговорност на Калина Константинова?“, попита депутатът от ИТН Драгомир Петров.

Самата Калина Константинова от ПП-ДБ, каза: „Името ми се опитва да бъде обвързано с недоказани престъпления. Дори да има престъпления, няма общо с мен. Това е координирана атака, аз ръководих щаба. Практическото случване с хотелите се е ръководело от Министерството на туризма. Винаги е имало проверка за дублажи. Затова имаше забавяне на плащане. Не мога да си представя как неродено дете е било регистрирано. Няма такова нещо като 740 милиона – какви са тези инсинуации?“

RELATED ARTICLES

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments