9.6 C
София
понеделник, октомври 3, 2022
НачалоУ нас"Демократична България" е за голямо демократично обединение за предстоящите избори

„Демократична България“ е за голямо демократично обединение за предстоящите избори

„Демократична България“ (ДБ) е за голямо демократично обединение за предстоящите избори, заяви за „Нова телевизия“ Ивайло Мирчев, депутат в 47-ото Народно събрание от ДБ, съобщава пресцентърът на формацията.

Искаме да направим голямо демократично обединение за изборите – такова, което да „изхвърли“ въобще въпроса дали ще има коалиция с БСП или с друга политическа сила. Хората ще имат възможност да гласуват за нещо голямо, което да гарантира проатлантическката ориентация на страната и това да бъде категорично, обясни той, цитиран в информацията. Мирчев съобщи, че в ДБ очакват отговора на „Продължаваме Промяната“ (ПП) за предизборна коалиция.

“Имаме общи избиратели и всички трябва да потиснем егото, призова той. По думите му няма изобщо проблем с реденето на листите, защото в ДБ са свикнали да работят с преференции. Имаме проблем с войната в Украйна, с енергийната криза, с икономическата криза, със здравната криза, която идва, обясни политикът част от аргументите за съвместно явяване на ДБ и ПП на изборите на 2 октомври.

Мирчев смята, че служебният кабинет трябва да резервира слотове на терминала Ревитуса и да издаде акт 16 за интерконектора с Гърция, който е построен през май. Газът за октомври е осигурен, но разговорът с Гърция и Турция е по-труден, когато се води от служебно, а не от редовно правителство, посочи той. За кабинета “Петков” е било трудно за месец и половина да се сключи дългосрочен договор при галопиращи цени, отбеляза още представителят на ДБ.

Според Мирчев няма да са достатъчни резервираните седем танкера втечнен газ и пълният обем договорен азерски газ, като нужните количества могат да се купят на свободния пазар. Но при всички положения най-скъпият газ в момента е руският, заяви Мирчев.

“Иска ми се да вярвам, че в служебния кабинет няма хора, които не разсъждават държавнически. Всеки български президент, независимо дали се казва Румен Радев или е с друго име, трябва да иска страната да е независима, а тя няма да е такава, ако зависи от “Газпром”, коментира политикът и добави, че от ДБ искрено вярват, че държавният глава работи за геополитическата независимост на страната.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments