15.3 C
София
събота, септември 30, 2023
НачалоНа фокусДеница Сачева: Свиленски от БСП беше спряган за регионален министър, а Караджов...

Деница Сачева: Свиленски от БСП беше спряган за регионален министър, а Караджов от ИТН – за транспортен в първия мандат

Вероятно ще има отлив на избиратели и от двете политически коалиции, но по-важно е какви резултати ще има от работата на това правителство, каза пред Би Ти Ви Деница Сачева от ГЕРБ по повод кабинета Денков-Габриел.

Много от моите колеги подкрепиха с противоречиви чувства това правителство, но правителство бе необходимо. Не очаквайте от нас обаче активни саботажи, твърди Сачева.

Според нея подкрепа от ДПС не е искана, само консенсус за конституционата реформа, каза тя. Президентът не умее да нови отговорност – напр. за това, че създаде „Продължаваме промяната“. Радев не уважава парламента, каза Сачева.

От самото начало смятахме, че трябва да има правителство на споделената отговорност, но не срещнахме разбиране. Така че отговорността ще се носи от ПП, каза тя.

Политически назначения няма да има, но ще предложим експерти като зам.-министри, каза Сачева. Тепърва ще се водят разговори за това. Според нея не е голяма драма, че служебното правителство е уволнило всички зам.-министри, някои дори се върнали на работа.  Иначе било практика политическите кабинети да си отиват.

За първия мандат Георги Свиленски от БСП беше спряган за регионален министър, а Йордан Караджов от ИТН – за транспортен министър, твърди Сачева. С тях били водени разговори.

RELATED ARTICLES

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments