22.3 C
София
четвъртък, септември 21, 2023
НачалоНа фокусДенков потвърди списъка с министри, но с ГЕРБ си нямали доверие

Денков потвърди списъка с министри, но с ГЕРБ си нямали доверие

„Истината, че си нямаме доверие с ГЕРБ. Но от разговорите с Мария Габриел разбирам, че на нея мога да имам доверие. Разговорите с нея през цялото време вървят конструктивно, чуват се аргументи. Тя казва добре, в други случаи аз казвам добре. Съставът е консенсусен“. Това коментира в парламентарните кулоари номинираният за премиер от ПП-ДБ акад. Николай Денков на въпрос за отношенията с ГЕРБ, с които ще се опитат да съставят кабинет.

„Вече сме юни и нямаме бюджет. Още през октомври служебното правителство бе длъжно да предостави бюджет, не го направи. Сега правим второ удължаване на предишния, но това създава големи проблеми. Виждаме, че има проблем със събираемостта на приходите. Трябва да влезе сериозен човек, екип, който да разбере какво се случва“, коментира още кандидатът за премиер. И посочи, че ако се отиде на избори, няма да има бюджет. Втората причина за необходимост от кабинет е нуждата от съдебна реформа и приемането на закони. Първи приоритет е да има правителство, което да почне да работи, добави той.

„Съставът е насочен към включването на повече експерти“, добави Денков и благодари на всички, които се включиха в първия списък. Денков подчерта, че сред тях има изключителни експерти.

„Няколко политически лица трябваше да ги изтеглим, за да стане малко по-неутрален кабинетът. Съставът трябва да е и обществено приемлив. Този състав не е направен, за да бъде партиен, а за да свърши работа. Всеки от тези кандидати си тежи на мястото“, подчерта академикът.

RELATED ARTICLES

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments