15.3 C
София
събота, септември 30, 2023
НачалоНа фокусДенков се зарече: Държавата няма да позволи сериозно увеличение на тока!

Денков се зарече: Държавата няма да позволи сериозно увеличение на тока!

Премиерът Николай Денков увери, че държавата няма да допусне сериозно увеличение на цената на тока. Това стана в началото на днешното правителствено заседание.

В промените в Закона за енергетиката е предвиден модел на ценообразуване, който ще запази цената на електроенергията за битовите потребители без промяна до средата на 2024 година.

Правителството е подготвило последните законопроекти, свързани с реформите в Плана за възстановяване и устойчивост, посочи премиерът Николай Денков и увери, че Кабинетът ще ги внесе в парламента през септември.

„Един от тях – закон за енергетиката, предизвика определени вълнения и опасения, че може би предстои съществено увеличение на цената на тока. Искам да уверя всички български граждани, че това няма да се случи“, коментира премиерът.

Цената на тока за бита ще остане без промяна до средата на следващата година.

„А дори и след това, ако има промяна на цената на тока на базата на решение на комисията – КЕВР, тя ще бъде в рамките на не повече от няколко процента. Няма да позволим да има повишение на цената на тока, каквито притеснения се изказват в обществото. Надявам се Народното събрание в график да приеме всички законопроекти, за да нямаме повече препятствия към довършването на този етап от Плана за въстановяване и устойчивост“, заключи Денков.

RELATED ARTICLES

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments