15.3 C
София
събота, септември 30, 2023
НачалоУ насДепутатите обсъждат прехвърляне на акции на Пловдивския панаир

Депутатите обсъждат прехвърляне на акции на Пловдивския панаир

Днес няма да се проведе редовният парламентарен контрол. Депутатите ще започнат работа с разглеждане на проект на решение за прехвърляне на акции на Международния пловдивски панаир към държавата и гласуване на първо четене на промените в Търговския закон, след като вчера – въпреки принципното одобрение от всички парламентарни формации, те не бяха приети промените заради липса на кворум.

Промените в Търговския закон са част от законодателния пакет по Националния ПВУ. С промените се формулират критерии за откриване на производство по несъстоятелност, включително на физически лица, облекчава се процесът по предявяване и приемане на вземанията и се намаляват съдебните такси. Създава се нова правна форма на дружество с променлив капитал, ориентирано към иновативните стартъп кмпании, чрез намаляване на първоначалните разходи за учредяване, свободно прехвърляне на дружествените дялове и минимизиране на набора от права и задължения на съдружниците. Депутати от ГЕРБ изразиха резерви към този твърде либерален режим, но обявиха, че ще подкрепят промените и ще внесат поправки преди второ четене.

В петъчната програма беше прехвърлено и разглеждането на Проект на решение за възлагане на министъра на икономиката и индустрията да предприеме всички необходими действия пред „Централен депозитар“ по вписване на безналичните акции от община Варна в полза на държавата от капитала на „Международен панаир Пловдив“ АД.  Става дума за 16 314 400 броя акции от валидно сключен през 2017 г. договор за дарение.

RELATED ARTICLES

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments