14.2 C
София
четвъртък, септември 2, 2021
НачалоУ насДепутатите одобриха оттеглянето на кабинета на ИТН

Депутатите одобриха оттеглянето на кабинета на ИТН

Депутатите приеха оттеглянето на проектоправителството на ИТН. Желанието на Пламен Николов да не е премиер беше уважено от 105-има народни представители.

Преди гласуването Тома Биков от ГЕРБ обяви, че той и съпартийците му ще гласуват „против“. Така имаше 60 отрицателни гласа и един въздържал се.

„Искаме процедура за прегласуване, но ще помоля да обясним защо го искаме. Ако няма прегласуване и ако тази точка не се приеме, страната ще влезе в конституционна криза. Намираме се в абсурдна ситуация. Тук липсва мандатоносителят, заради когото сме в тази ситуация. Липсва кандидатът за премиер, който се отказа по лични причини. Ние много лесно, в този момент, можехме да стоим и да потриваме ръце, както и да ви вкараме в ситуация, от която излизането е много трудно. Ние няма да направим така. Ние ще гласуваме против това решение, за да може то да бъде приключено. След това да се приключва с втория и третия мандат и очевидно да се отива към нови избори”, заяви той.

Според него 46-ото Народно събрание се проваля, така както предишното, в момент, в който страната е изправена пред редица кризи – здравна, мигрантска, политическа.

След гласуването на решението и края на точката, ПГ на „Има такъв народ“ се върна обратно в пленарната зала.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments