11.1 C
София
петък, декември 9, 2022
НачалоУ насДепутатите решават дали Митрофанова да присъства на първото заседание на НС

Депутатите решават дали Митрофанова да присъства на първото заседание на НС

Спешна нова среща как да протече тържественото първо заседание на 48-ия парламент и да бъде ли скъсана поканата към руската посланичка за него е свикана за четвъртък.

Скандал за присъствието на Елеонора Митрофанова за първия звънец избухнал още във вторник, когато партиите пратиха свои представители да се разберат по техническите въпроси за старта на НС на 19 октомври – кой къде ще седне в залата, как се разпределят кабинетите на групите и пр. На него от “Демократична България” поискали от традиционната покана към дипломатическия корпус да се извади Митрофанова, подкрепили ги от “Продължаваме промяната”. ГЕРБ излезе по-късно същия ден с официална позиция, че не може дипломатката да бъде канена, като припомни, че партията първа осъди нахлуването на Русия.

БСП и “Възраждане” обаче настояли, че тя трябва да присъства както всички останали посланици и така до общо решение не се стигнало. Първоначално нещата бяха оставени в ръцете на администрацията на НС, но в крайна сметка за днес е свикана нова среща.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments