11.5 C
София
неделя, октомври 1, 2023
НачалоНа фокусДесислава Атанасова: Ако зависи от ГЕРБ правителство ще има

Десислава Атанасова: Ако зависи от ГЕРБ правителство ще има

ГЕРБ е единствената партия с премиер Борисов, която направи промяна в Конституцията, в частта „Съдебна реформа“. Христо Иванов беше в това правителство. Правилата, по които е избран главният прокурор, са правилата на Христо Иванов.

Това заяви в ефира на bTV политикът от ГЕРБ Десислава Атанасова.

Само ДБ си лепи етикет на ревера, че ще правят такава реформа, но някой чел ли е предложенията им.

Междувременно Атанасова укори Ивайло Мирчев, който бе в студиото преди нея, отсичайки, че тотално не е наясно с международната и политическа обстановка.

„Логически издържано е все пак ГЕРБ и ДБ да са гръбнак на коалиция, защото тези две партии, заедно със СДС, са част от едно и също евроатлантическо семейство. Такава коалиция може да е политически и логически оправдано. Това е по-добре от управление с червени линии, които трябва да се прекрачват. Имаме еднаква позиции с ДБ за войната в Украйна, за диверсификация, публични финанси, еврозоната и т.н.“, каза тя.

По думите й обаче ДБ предпочита да управлява със своя антипод. Според нея и ПП са предимно лява партия заради политиките, които е направила за 8 месеца. Тя дори запита водещия Златимир Йочев кое според него е по-логично в тази ситуация.

Той обаче парира и отговори, че принципно редът в студиото е обратен и не иска да отговаря на подобни казуси, които трябва да се решават от политическите сили.

Атанасова отсече, че според нея единственият лозунг на ПП е просто да махнат Гешев.

„Борисов не управлява през последната повече от година. Сега по-добре ли са хората“, запита тя.

„Като махнаха Цацаров, какво стана? Сега няма корупция. Сега мишената е Гешев. Но какво? Ще спрат престъпленията ли? Няма да има пияни водачи зад волана ли“, запита тя.

Атанасова призна, че не вижда как може да има коалиция между ГЕРБ и „Възраждане“ заради прекалено различната идеалогия.

По думите й, ако зависи от ГЕРБ, правителство все пак ще има

RELATED ARTICLES

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments