16.2 C
София
четвъртък, септември 21, 2023
НачалоНа фокусДесислава Атанасова: Въпреки компромисите ГЕРБ-СДС ще подкрепи в парламента кабинета "Денков-Габриел"

Десислава Атанасова: Въпреки компромисите ГЕРБ-СДС ще подкрепи в парламента кабинета „Денков-Габриел“

Въпреки всички компромиси, които направи, парламентарната група на ГЕРБ-СДС ще подкрепи този кабинет в името на стабилността и на развитието на държавата. … Направихме прекалено компромиси. Не помня в историята някой да се е отказал от своя мандат, за да даде шанс на следващ такъв, само и само да има редовно избрано правителство„.

Това заяви пред БНР Десислава Атанасова, председател на ПГ на ГЕРБ-СДС. Тя припомни, че участието им в това правителство с втория мандат е само с кандидата за ротационен премиер Мария Габриел.

По думите ѝ нивото на политическия разговор, който се чува от изнесените от Радостин Василев записи на заседание на Националния съвет на ПП, трябва спешно да бъде променено:

„В този смисъл е и Декларацията от петък (2-ри юни) на премиерите Денков и Габриел по отношение на администрацията и нейната работа. Те да са гаранти за това, че няма да бъде уволнявана администрацията, няма да се провеждат политически чистки и всичко, което в този разговор (от записите – б.р.) стана публично известно“.

Атанасова подчерта, че от ГЕРБ нямат планове да прекратят общото управление с ПП-ДБ след местните избори.

„Доверието между нас тепърва започва да се гради. ГЕРБ-СДС се държи значително по-коректно, защото, когато ние имаме критика, я казваме ясно, заявяваме своята позиция и я отстояваме. Не участваме в задкулисни договорки. … Ако някой трябва да очаква доверие помежду ни, това ще сме ние“.

В предаването „Неделя 150“ Десислава Атанасова коментира и поискания от главния прокурор имунитет на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, като подчерта, че гласуването по тази тема не е била част от преговорите за кабинет: 

„Г-н Борисов в последните 12 години няма имунитет. Разсъжденията, че в момента може да бъде притискан, са нелепи“.

RELATED ARTICLES

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments