Десислава Атанасова, ГЕРБ – СДС: В 46-ото Народно събрание парламентарната група на ГЕРБ – СДС ще бъде силна, конструктивна и компетентна опозиция

0

В 46-ото Народно събрание парламентарната група на ГЕРБ – СДС ще бъде силна, конструктивна и компетентна опозиция. Това каза Десислава Атанасова от ГЕРБ – СДС в декларация от името на група в началото на 46-ото Народно събрани, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

„Предсрочните парламентарни избори не излъчиха категоричен победител, въпреки това – честито на първите. Те се проведоха при ниска избирателна активност и явен натиск от страна на служебното правителство срещу членове и симпатизанти на ПП ГЕРБ. Действията на представители на служебния кабинет, издълбаха още разделителни линии в българското общество. Вместо предсрочните парламентарни избори да разрешат политическата криза, те я задълбочиха и днес сме свидетели на фрагментация на политическата система и невъзможност да се конструира стабилно управление. Свидетели сме и на блокаж, на цели държавни системи във времена на здравни, икономически и социални предизвикателства. В 46-ото Народно събрание парламентарната група на ГЕРБ – СДС ще бъде силна, конструктивна и компетентна опозиция. Нашият основен опонент няма да бъдат управляващите партии, ще бъде хаосът и безидейността, ще бъде и безотоговорността за държавата“, заяви още Атанасова.

Тя заяви, че ГЕРБ – СДС не разчита изборния резултат като хобеда на политическа сила, а огромно предизвикателство, поставено от българските избиратели, което изисква възстановяване на политическия диалог, прекратяване на войната между институциите и сформиране на национално единство. „Това са трите най-важни условия за справянето със здравните, икономическите и социалните проблеми, които стоят пред нашето общество“, зави още Атанасова.

Десислава Атанасова заяви, че е загрижена, че в приоритетите на „Има такъв народ“ не са видели нито едно от тези предизвикателства. „Бяха забравили дори да споменат за тези проблеми, а за нас това е симптом на неспособност да се отчитат очевидности и да възприемат факти, които са важни не за една или друга политическа тактика, а за цялото ни общество, за държавата ни“, допълни още Десислава Атанасова.

Сн. БНР

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук