7.1 C
София
сряда, март 22, 2023
НачалоИЗБОРИДесислава Атанасова пита посолството на САЩ: Има ли нов списък "Магнитски"

Десислава Атанасова пита посолството на САЩ: Има ли нов списък „Магнитски“

Гневен пост във фейсбук е пуснала Десислава Атанасова във връзка с нов „списък Магнитски”, който е измислила в социалните мрежи кандидат-депутатката от ПП и член на ИК на ПП Венеция Ангова.
В него освен досега известните лица фигурират и: Делян Добрев, Иван Гешев и Бойко Борисов, които в гаврата си Ангова ги е представила като състав на футболен отбор.

„ФК Магнитски титуляри и резерви. Всяка прилика с действителните лица и събития е неслучайна. Историята продължава…“, гласи текстът под нескопосания колаж.

 

По този повод Атанасова пише:

U.S.Embassy Sofia, бихте ли обяснили на българската общественост дали сте оторизирали
член на изпълнителния съвет на партия „Продължаваме промяната“ и заместник – председател на ПГ на ПП в 48-то НС – г-жа Венеция Ангова да определя списък на санкционирани в бъдеще по закона „Магнитски“ лица чрез профила си в социалните мрежи?
В случай, че Посолството на САЩ в България не е възлагало на г-жа Ангова подобна дейност считам, че е необходимо да се разграничи от такъв тип лъжлива пропаганда, използвана в предизборната кампания от страна на ПП.
ГЕРБ – СДС призовава за спазване на добрият тон в предизборната кампания и остро осъжда манипулации от подобен вид.

По-надолу в поста си Атанасова настоява за „писмена официална позиция от посолството на САЩ в България” по скандала, който Ангова раздухва.

Пускането на несъществуващи списъци „Магнитски” е повече от скандално и то в условията на предизборната кампания.

В тази ситуация може би е редно и Прокуратурата на Република България да вземе отношение, пише Димитър Главчев, бивш прседател на НС.

 

Под поста на Ангова Делян Добрев е написал: Страх ли Ви е от мен, а? Ще продължа да разобличавам всички далавери на престъпната ви банда – далаверите с газа, с бензина и дизела, с руските оигарси и т.н. А Вие може да продължите с тъпите мемета. Kiril Petkkov позитивна кампания, викаш, а?“

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments